14 Nisan 2012 Cumartesi

İstikrar mı? Günübirlik sevinçler mi?

Bir gün Nasreddin Hocanın eşeği çalınır. Diğer gün bunu duyan mahalleli Hocaya suç bulur. "Neden kilit yoktu ahırda?, Daha iyi bir ahır yaptırsaydın." diye söylenirler. Nasrettin Hoca da "Yahu bütün suç benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?" der.

Sezonun özellikle sonlarında oynamayan bir takım vardı : ANTALYASPOR. Bırakın Süper Ligi halısayı bile hak etmiyordu oyunları. Ruhsuzluk tavan yapmıştı. En sonunda ligde kalmayı başardı. Buna sadece başka takım sayesinde kaldık diyenler var ama ben tam olarak katılmıyorum. 39 puan bize havadan gelmedi. Ama son maçta da şans yardımcı oldu tabi. 

Sezon bitti ama benim anlayamadığım şekilde Mehmet Özdilek'e tepki vardı. Herkes en çok Mehmet Özdilek'i suçluyordu. Açık ve net : İNANAMADIM. Mehmet Hoca suçlu da futbolcuların hiç mi suçu yok?

İlk geldiğinde uzun soluklu bir plan çizdi yönetim ve Mehmet Özdilek. Her şey bir anda olmayacaktı. Olamazdı da zaten. Plan çizildi ve açıklandı : -Ekonomi ön planda olacak. -İlk 3 sene ligde kalma hedefi. -Sonraki 2 sene orta sıralara oynama hedefi. -Ancak 5 sene sonunda uygun şartlar oluşursa (stat,tesis,ekonomi) Avrupa hedefi konulabilecek.

Bunu duymayan yoktur Antalyasporlulardan. 3 sene boyunca bonservissiz çıkma futbolcularla ligde tuttu Mehmet Özdilek.Kariyerim önemli demedi. Ekonomi ön planda olsun dedi. Ucuz fiyatlı topçularla idare etmemiz gerekiyor dedi. Antalyaspor'un ekonomisi önemli dedi. Ve Antalyaspor 3 sene sonunda borçlarını kapattı. Mehmet Özdilek kariyerini hiçe sayarak yaptı bunu. 

Sonuç: Mehmet Özdilek Planın ilk etabı başarıyla tamamlandı. (3 sene maliyetsiz topçularla ligde kalındı. Borçlar kapandı.)

Bir sonraki aşamaya geçiyoruz. 2 sene stat ve tesisler tamamlanana kadar Avrupa hedeflemeyin. Yere sağlam basarak ilerliyoruz. İşte buna İSTİKRAR deniyor.

Şimdi başarı yok 3 senedir diyenler hoca değişsin başarı yakalayalım diyor. GÜNÜBİRLİK SEVİNÇLERle bir yere varılmaz. Uzun soluklu bir plan çizilmiş ve başarıyla sürdürülüyor. Bu planın bozulmasına uğraşmaya kimsenin hakkı yok! Belli bir yere gelme istiyorsak aşama aşama ilerlemeliyiz. 

Farzedelim seneye en iyi topçuları aldık borca girip. Seneye 5.-6. olduk Sonraki sene de aynı. E sonra? 2 sene sonra sözleşmeleri bitecek gidecek hepsi. -bu arada birkaç hoca değişikliği olması da muhtemel- Geride kalan borçlar ve Antalyaspor. Birkaç sene sonra da dayanamaz ve düşer. Biraz sakin düşünün sizin istediğiniz bu değil. 

Adım adım ilerliyoruz. Yörüngemiz belli. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için İSTİKRAR şart. Mehmet Özdilek ile bu hedeflerin hepsi gerçekleşinceye kadar devam etmeliyiz. Avrupa'da Mehmet Özdilek ile başarılar yakalamalıyız. Ama hızlı giden atın pisliği seyrek düşer. Sessiz ve derinden, yere sağlam basarak ilerliyoruz böyle devam edelim.

Şimdi taraftara sesleniyorum : Hedeflerimiz belli hatırlatayım. İlk 3 sene ligde kalma hedefi olan takımdan Avrupa beklediğiniz için hatırlatmak istiyorum. İlk hedef gerçekleşti öyle ya da böyle. İkinci etaba geçiyoruz. Antalyaspor'un önümüzdeki 2 sene hedefi "orta sıralar". Sportif hedefimiz bu. Gerçekçi olalım. Tesis ve stat diğer hedefimiz bu 2 yıllık süreçte. Bu hedeflere de ulaşırsak sonrasında Avrupa yolu açılacak. İşte o zaman şu anda istediklerinizi gerçekleştirme fırsatı bulacağız. Aceleci olmayın. Mehmet Özdilek önderliğinde bu hedeflere ulaşırız ancak.

Neden mi? Çünkü bu hedefleri gerçekleştirmek için gerekli olan şey : İSTİKRAR, İSTİKRAR, İSTİKRAR!

Arkandayız Mehmet Özdilek.

Teşekkürler her şey için.

Teşekkürler Antalyaspor'u kendi kariyerinden daha fazla düşündüğün için.

Teşekkürler bizimle bu yola çıktığın için.

Teşekkürler Büyük Adam MEHMET ÖZDİLEK.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder